Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia - Evenimente UAB
 
Festivitatea de acordare a titlului de „Doctor Honoris Causa” domnului gl.lt.(r) dr. ing. cosmonaut DUMITRU DORIN PRUNARIU, 30 noiembrie 2018

Senatul Universității "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia conferă titlul de „Doctor Honoris Causa" domnului gl.lt.(r) dr. ing. cosmonaut DUMITRU DORIN PRUNARIU. Festivitatea de decernare va avea loc vineri, 30 noiembrie 2018, ora 12.00, în sala Aula Magna (A9) a Universității.


Cu acest prilej, domnul Acad. DUMITRU PRUNARIU va susține și o conferință de interes pentru publicul larg.

Acad. Dumitru Dorin Prunariu este primul și singurul român care a zburat în spațiul cosmic. Zborul a fost efectuat în anul 1981, la bordul navei spaţiale SOYUZ-40 şi al statiei orbitale SALIUT-6, în cadrul programului internaţional INTERCOSMO și a durat 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. După încheierea misiunii spaţiale, activitatea domniei sale se remarcă, atât în plan științific, cât şi în plan diplomatic şi al relațiilor internaţionale, prin promovarea excelentă a României şi a imaginii acesteia în cadrul instituţiilor internaţionale, al instituţiilor europene şi la nivelul ONU.În semn de recunoaștere a meritelor în promovarea internațională a studiului asteroizilor cu potențial de impact cu Terra si implicarea in activitatea mai multor instituții, inclusiv la nivel ONU, în anul 2017 Uniunea Astronomica Internațională a decis ca numele lui Dumitru Prunariu să fie dat unui asteroid din centura principală de asteroizi a Sistemului Solar, asteroidul numindu-se „10707 Prunariu".


Vă invităm, într-un moment-simbol pentru toți românii, să fiți alături de noi la acest eveniment aniversar, în care ne propunem să cinstim așa cum se cuvine un Român care promovează cu adevărat valorile și autenticitatea acestui popor. 

 

Eveniment publicat de Evenimente UAB
Data publicarii: 2018-11-23,18:56:00Data expirarii: 2019-04-30,18:56:00