Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia - Evenimente UAB
 
CONFERINȚĂ-EVENIMENT: FILOZOFUL MIHAI ȘORA la UABCONFERINȚA-EVENIMENT: FILOZOFUL MIHAI ȘORA la UAB

 

Ne face o deosebită onoare și o mare bucurie să vă invităm sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 17.00, în Amfiteatrul A9 al UAB, la o întâlnire de suflet, o proiecție de film și o dezbatere liberă cu filozoful MIHAI ȘORA care, la cei 101 ani recent împliniți, este considerat mentorul exemplar al multor generații de intelectuali români de elită.Prezența Domniei Sale la UAB ne onorează și sperăm vă bucurați, alături de noi, de o dezbatere elegantă, bonomă și caldă despre valorile și principiile românești autentice, nealterate. Și despre frumusețea vieții, pur și simplu!Evenimentul este organizat de Cartierul Creativ Carolina, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia! 

 

***

Unul dintre cei mai mari filozofi ai României și nu oricare, ci unul din „garda maeștrilor”, însemnând generația Emil Cioran, Constantin Noica, Mircea Vulcănescu, Nae Ionescu, Eugene Ionesco, vine, în zilele de 25 și 26 noiembrie, la Alba Iulia.

Mihai Șora, pentru că despre Domnia Sa este vorba, unul dintre cei mai importanți intelectuali ai României, onorează Cetatea Marii Uniri și va fi prezent în sala A9 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, deschis, ca întotdeauna, la dialoguri, la invitația „Cartierului Creativ Carolina”.

Mihai Șora este primul român care a publicat în Paris, la prestigioasa Editură Gallimard, fost Ministru al Educației imediat după Revoluția Română, creatorul clasicei serii BPT (Biblioteca pentru toți) și unul dintre puținii gânditori români care au dezvoltat un „sistem filozofic”.

Anul trecut, când împlinea 100 de ani, pe pagina sa de Facebook (Mihai ȘORA) scria: „Cu doi ani mai mare decât Ţara mea. La mulţi ani, Românie! Mi-e dor de copilăria noastră comună”. Anul acesta, Mihai Șora a împlinit, pe data de 7 noiembrie, fix 101 ani!

Vrem să ne bucurăm împreună cu el aici, la Alba Iulia, Cealaltă Capitală, în sensul cel mai adânc!       

Evenimentul va avea loc între zilele de 25 și 26 noiembrie. Mai exact, sâmbătă după-amiaza, 25 noiembrie, începând cu orele 17:00, în Sala A9 a Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia, va avea loc o proiecție de film legată de semnificațiile Centenarului, cu Mihai Șora drept protagonist, urmată de o discuție liberă.

Duminică, 26 noiembrie, va avea loc o întâlnire cu copiii, întrucât Mihai Șora iubește copiii și... desenatul. Prichindeii vor avea, astfel, ocazia de a desena „cot la cot” cu Mihai Șora, începând cu orele 14:00. Vă așteptăm cu mic, cu mare la framm’s.

Vă încurajăm să veniți cu oricare dintre operele lui Mihai Șora pentru a primi un autograf: „Sarea Pământului”, „Dialogul Interior”, „A fi, a face, a avea”, „eu&tu&el&ea sau dialogul generalizat”, „Firul ierbii”, „Câteva crochiuri și evocări”, „Mai avem un viitor? România la început de mileniu”, „Locuri comune”, „Clipa și timpul”.

Îi mulțumim, pe această cale, cu căldură, Doamnei Luiza Palanciuc-Șora, pentru toată atenția pe care ne-a acordat-o!

 

Acest eveniment este organizat de Cartierul Creativ Carolina, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia!

Eveniment publicat de Evenimente UAB
Data publicarii: 2017-11-21,20:45:38Data expirarii: 2018-02-20,20:45:38