Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia - Evenimente UAB
 
Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017 la UAB

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017 are loc în Cetatea Alba Carolina


În România, anul 2017 aduce cea de-a X-a ediție a Nopții Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare. De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, ale cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau, pur și simplu, hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global. Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia se alătură şi ea ediţiei din acest an, organizând o serie de activităţi dedicate publicului nespecialist şi minţilor curioase, în curtea Palatului Apor, cu începere de la ora 16.00. 

 

Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie organizează o serie de activităţi de arheologie medievală experimentală. 

 

Departamentul de Informatică din cadrul Univesităţii noastre va prezenta publicului robotul Jenny 5, care a fost  dezvoltat în cadrul cursului de Roboți Inteligenţi de la Facultatea de Științe Exacte și Inginerești. 


Organizatori și parteneri locali: Universitatea „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Consiliul Județean Alba.
Pentru mai multe informații, vizitați: http://www.noapteacercetatorilor.eu/ 

Eveniment publicat de Evenimente UAB
Data publicarii: 2017-09-28,22:08:34Data expirarii: 2017-09-30,22:08:34